Een tijdje leven als digital nomad!

Mijn appartement verhuurd, veel spullen verkocht of weggedaan (auto nog beschikbaar!), vliegticket, visum en inentingen geregeld..klaar om op reis te gaan!

Omdat ik graag meer wil reizen en dit wil combineren met werken, heb ik besloten om een tijdje (8 maanden) te gaan leven als digital nomad. Dat is iemand die geen vaste verblijfplaats heeft en mbv moderne technologie in zijn levensonderhoud voorziet. Onlangs verscheen hierover nog een artikel in het NRC onder de titel: werk nooit op het strand. Volgens een aantal andere digital nomads die ik heb leren kennen via wonderlijkwerken, geeft dit best een realistisch beeld. Het is dus geen vakantie. Ik hoop echter wel af en toe een vakantiegevoel te hebben:-)

Mijn werk als data scientist / software ontwikkelaar leent zich (in theorie..) goed voor werken op afstand. Een van de belangrijkste dingen die ik dus meeneem is mijn laptop, want daar moet ik mijn geld mee zien te verdienen. Verder is een behoorlijke internet verbinding van belang en zal ik dus vaak in de wat grotere plaatsen verblijven. Gelukkig is er een handige website waar je dat soort dingen kunt zien. Hier kun je bijvoorbeeld ook zien op wat voor plekken (cafe’s, restaurants, etc) je kunt gaan werken en of er nog andere nomads in de buurt zijn.

 

Waar ga ik naar toe?

Ik ben nog nooit in Zuid-Oost Azie geweest (behalve een overstop naar Australie) maar het trekt me wel erg vanwege de mix van natuur/cultuur, de aangename temperaturen en het lekkere eten. Daarnaast is het leven goedkoop, wat gunstig is als ik even geen of weinig werk heb.

Ik vertrek 17 september naar Bangkok en mijn terugvlucht staat voor half Mei gepland dus ik blijf zo’n 8 maanden weg. Het plan is om in een aantal steden wat langer te verblijven (1 a 2 maanden)

  1. Chiang Mai (Thailand)
  2. Phnom Penh (Cambodja)
  3. Ho Chi Min City (Vietnam)

Hieronder (een indicatie van) de route die ik in mijn hoofd heb. Ik ben flexibel en mogelijk loopt het anders dus pin me er niet op vast:-) In Phnom Penh ken ik iig iemand waar ik gratis kan overnachten, dus daar zal ik mogelijk wat langer verblijven. Tijdens mijn verblijf in het buitenland zal ik hier af en toe wel eens een bericht doen of op FB. Ik koop daar een SIM kaart, dus vanaf de 17e niet meer bereikbaar op huidige mobiele nummer.

Tot een volgende keer!

travel